1964
Alkuvuoden huhtikuuulle asti Ilkka eli Danny työskentelee edelleen tullaajan apulaisena Rakessa.

Islanders-yhtyeen alkuperäisessä kokoonpanossa soittavat Kaj Wallin (basso), Stig Selin (kitara), Pepe Willberg (kitara) ja Erkki Tanninen (rummut). Islanders-rumpalit kuitenkin vaihtuvat: Tanninen lähtee ja tilalle tulee nykyään huippukitaristina tunnettu Hasse Walli. Sitten Walli lähtee ja tilalle tulee Antero (Ande) Päiväläinen. Sen jälkeen vuorottelevat Päiväläinen ja Martin Brushane kunnes kesällä Danny onnistuu houkuttelemaan mukaan ruotsalaisen huippurumpalin Kurt Mattssonin.

Esiintymismatkoja varten hankitaan ensimmäinen keikka-auto, joka ristitään "Onniksi".

Danny & Islanders esiintyy teinikuntien juhlissa koulujen jumppasaleissa. Juhlat olivat erinomaisia harjoituspaikkoja ja myös kilpakenttiä nuorisobändeille. Kaupungin kuninkuudesta Islandersin kanssa kisailivat myös mm. Cay & the Scaffolds ja Johnny & the Sounds, Timo Jämsén & the Esquires sekä Eero, Jussi & the Boys. Bändeillä on omat ihailijansa, jotka seuraavat niitä eri kouluihin.

Tammikuussa sovitaan koelevytyksestä. Studiossa tulee esittää kaksi kappaletta ja on itsestään selvää, että yhtyeen suosituin laulu "Hey Boba Lou" on toinen, mutta mistä toinen kappale? Helmikuisena lauantai-iltapäivänä, pari päivää ennen nauhoitusta, Danny nojailee ajatuksissaan tiskiin kaverinsa Markus Donnerin sähköliikkeessä Katajanokalla, kun radiosta alkaa soida Joan Baezin laulamana "East Virginia". Toinen laulu on löytynyt! Alkaa kiihkeä harjoittelu ja sovittaminen.

Koelevytys tehdään seuraavana maanantaina Scandian studiolla, Kulttuuritalolla ja se onnistuu niin hyvin, että levy-yhtiö päättää julkaista sen. Levy ilmestyy 16. maaliskuuta (almanakassa Ilkan päivä) ja samana iltana se voittaa Jaakko Jahnukaisen vetämän Levyraati-ohjelman.

Levyraati oli tuolloin ainoita ohjelmia, joissa esitettiin kevyttä musiikkia. Levyraatia olivat hallinneet suomeksi lauletut iskelmät ja jazzmusiikki, joten oli tavatonta, että englanniksi esitetty kappale äänestetään kärkeen.
Viikkoa myöhemmin "East Virginia" kipuaa myös Yleisradion suositun "Kahdeksan kärjessä" -ohjelman ykköseksi Reijo Taipaleen Tähdet meren yllä ja Eino Grönin Seinillä on korvat ­kappaleiden ohi. Danny on matkalla menestykseen.

Islandersin kanssa Danny tekee vielä kaksi muuta englanninkielistä singleä, ennen kuin on aika lähteä armeijaan. Islandersin pojat ovat ymmärrettävästi vihaisia Dannylle ja haluavat hänen anovan lykkäystä, mutta Danny päättää hoitaa "asian pois alta".

Danny & Islanders ja Cay & The Scaffolds soittavat täydelle katsomolle jäähyväiskeikalla 14. lokakuuta Paasitalolla, Helsingissä. Tilaisuudessa esiintyy myös englantilainen bändi Swinging Blue Jeans, jonka tunnetuin hitti on Hippy Hippy Shake. Sekä Dannyn että myöskin "inttiin" lähtevän Cayn pitkät hiukset lyhenevät esiintymislavalla puolustusvoimien määräämien standardien mukaisiksi. Kyseessä on Danny & Islanders -kokoonpanon viimeinen keikka.

Danny lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan Dragsvikin varuskuntaan, Tammisaareen 15. päivä lokakuuta.Musiikki on mukana armeijassa joka perjantaisten armeijan bändiharjoitusten muodossa. Bändissä mukana myös Cay. Lomaakin tulee armeijasta, kun töiden takia on tarpeen.

Scandian Harry Orvomaa oli luvannut Dannylle, että hän saa levyttää myös armeija-aikanaan ­ mutta yhdellä ehdolla: on laulettava suomeksi! Niinpä Danny tekee ensimmäinen suomenkielinen levytyksensä. Singlellä ovat laulut "Jos tulla saisin" ja "Kaikki entinen" (ranskalaista alkuperää olevan laulun nimi on sananmukaisesti suomennettuna on enteellinen: Linna Ruotsissa). Levy ei osoittaudu menestykseksi.

Antti Einiö antaa Dannylle kutsumanimen "Iso D".

Danny ja Pepe Willberg (oik.) valokuva-automaattiin tunkutuneina ja sen ikuistamina vuonna 1964.
Upseerioppilaana kesällä 1965 Haminassa.