1954
Isä Pentti ostaa Ilkalle tämän ensimmäisen akustisen kitaran.

1954
"The blues had a baby and they called it rock 'n roll" on vuoden teema maailmalla eli ko. vuotta pidetään yleisesti rock 'n rollin syntyvuonna.

Ilkka saa ensimmäisen levysoittimensa isältään ja myöhemmin tulee myös mikrofoni ja näin se laulusoundi, jonka tunnemme sai alkunsa. Ilkka pistää kaikki liikenevät rahansa magnetofoniin, magnetofoninauhoihin, levysoittimeen ja äänilevyihin. Hän rakentelee omatekoisia kaiutinkaappeja, vahvistimia ja kidekoneita sekä sammuksiin vihellettävän kattolampun.
1955

Ilkka pelaa jalkapalloa keskushyökkääjänä Svenska Lyseumin joukkueessa ja on mukana voittamassa mm. Helsingin koulujen jalkapallomestaruutta. Hän pelaa myös sekä käsi- että jalkapalloa Arsenalissa
1961
Musiikin opetus koulussa on korkeatasoista, opettajina mm. Erik Bergman ja Fabian Dahlström. Ilkka laulaa koulun kuorossa, mutta yksin hän ei uskalla laulaa, koska hän on niin arka.


1961
pidetään rokin SM-kisat Kasarmintorin Expo-hallissa ja Ilkka menee kuuntelemaan koulukaveriaan, joka tuli neljänneksi. Kilpailun voittaa Pekka Loukiala, Timo Jämse´n sijoittuu toiseksi mutta Ilkan omat suosikit Eero ja Jussi Raittinen tulevat kolmanneksi. Silloin Ilkka päättää, että tuonne ­ siis esiintymään - hänkin haluaa.


1962
Ilkka lähtee kesäkuussa kuukaudeksi englanninkielen kurssille Manchesteriin, Englantiin. Siellä hän rakastuu korviaan myöten paikalliseen englanninkielen opettajattareensa. Romanssi kuitenkin päättyy, kun isä soittaa ja käskee tulemaan takaisin Suomeen.

1963

Ilkka lopettaa koulunkäynnin keväällä. Hän tahtoo mennä töihin ja ansaita niin paljon rahaa, että voi tarjota äidilleen paremman elämän.

Magda-äiti, Ilkka ja Pekka muuttavatkin Katajanokalta Vallhallankatu 4:ään, Töölöön. Kesä mene pullakuskina Primulassa. Joulukuussa Ilkka pääsee tullaajanapulaiseksi Rakeen.

Musiikki vetää kuitenkin puoleensa. Ilkka esiintyy Electric Five-nimisen bändin kanssa, jossa soittavat hänen lisäkseen Hasse Walli, Eklundin veljekset ja Håkan Mansner harjoittelee entisen koulunsa kellarissa. Samassa kellarissa harjoittelee myös Islanders-yhtyeen jäsenet, jotka tähtäävät ammattimuusikoiksi ja he pyytävät Ilkkaa laulusolistiksi ja joulukuussa hän suostuu. Yhtyeen toinen laulaja on Pepe Willberg.

Ilkka ottaa käyttöön Danny-taiteilijanimen. Nimen lähtökohtana on heprealainen Daniel, joka tarkoittaa: Jumala on minun tuomarini. Se vastaa merkitykseltään myös Ilkan toista nimeä eli Johannes (Jumala on armollinen). Muita vaihtoehtoja taiteilijanimeksi olivat: Davy, Jack, Juha, Patrick, Mikael, Richard ja Roy.

Näin syntyy Danny & Islanders.
Se vihreä nahkatakki vuosimallia 1954.
Ilkka yläluokilla solmiossa ja pitkässä ulsterissaan.