Dannyn historiikki

Ilkka Lipsanen, Danny, syntyi tunnettuun varakkaaseen kauppiassukuun ja hänen elämänsä ensivuodet kuluivat suuren suvun suojeluksessa Porissa. Vanhempien avioeron myötä tuli muutto Helsinkiin ja vaatimattomampaan elämään. Taakse jäivät ystävät, isä, sukulaiset Pojalle syntyi vahva halu näyttää, että hän pärjää elämässä ­ kaikesta huolimatta.

Sukupuu:

August Lipsanen, isoisä................Algot Niska, isoisä
Impi, os. Huida, isoäiti.............Magda, os. Aufrichtig, isoäiti
Pentti Lipsanen, isä.......1941.......Magda, os. Niska, äiti

Ilkka Johannes Lipsanen
1942
Pentti ja Magda (os. Niska) Lipsasen perheeseen syntyy Porissa terve ja tuhti poikalapsi 24. syyskuuta, joka saa nimen Ilkka Johannes.

1945

Ilkalle syntyy veli. Pojan nimeksi tulee Pekka August.

1949

Ilkka aloittaa koulun Björneborgs Svenska Samskolan ­nimisessä koulussa Porissa. Lähes täysin suomenkielinen poika menee ruotsinkieliseen kouluun. Päätöksen takana ilmeisesti on halu vaalia äidin suvun kieltä ja tarjota lapselle paremmat lähtökohdat elämässä.

1951

Ilkka saa Magda-mummoltaan Crescent-polkupyörän, jossa on kromatut lokasuojat.

1952
Avioerosta johtuen Magda-äiti, Ilkka ja Pekka muuttavat syksyllä Porista Helsinkiin. Uusi asuinpaikka oli 14 neliön vuokrahuone Unioninkatu 39:ssä. Ilkka aloittaa 3. luokkansa Kronohagens Folkskola -nimisessä koulussa Kruunuhaassa.

1953
Ilkka pyrkii jo kansakoulun kolmannelta luokalta oppikouluun ja pääsee Svenska Lyceumiin.

Ilkan palattua veljensä Pekan kanssa kesälomalta Porista äiti Magda kertoo menneensä naimisiin ja uusi koti on uuden aviomiehen, Carl-Erik Regnellin, 70 neliön vuokra-asunnossa Katajanokalla.

Ilkan vanhemmat juuri vihittyinä Raumalla Vanha-Lahden kartanossa juhannuksena 1941.
Ylpeä äiti esikoinen sylissään keväällä 1943.


Ilkka ja hänen veljensä Pekka 1949.