Levytykset
aakkosjärjestyksessäKappaleet listasijoituksen
mukaanKaikki
kappaleet aikajärjestyksessä


kirjoita hakemasi
sana ja paina
nappia


Dannyn levyjen kannet

nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...

Tunnelmien rakentaja: East Virginiasta se alkoi...

Ihania hittimuistoja viideltä vuosikymmeneltä. "East Virginiasta" se alkoi...

Kun nyt vuosikymmenten jälkeen lukee erityisesti 60-luvun lopun ja 70-luvun LP-levyjen kappaleluetteloita huomaa, että ne ovat täynnä pelkkiä hittejä. Esimerkiksi vuonna 1968 Dannyllä oli yhteensä 9 hittiä samaan aikaan Top 100-listalla ja "Tuulensuojaan" (levytetty 1970) oli listoilla yhteensä 126 viikkoa ­ lajinsa ennätys Suomessa vielä tänäänkin.

Dannyn singlet toisensa jälkeen ovat nousseet listojen kärkeen ja vuonna 1972 julkaistu single "Vai niin, vai niin" ja "Maantieltä taloon" on harvinaisuus siinä mielessä, että sen molemmat puolet ylsivät hieman eri aikoihin listaykkösiksi.

Dannyn 50-vuotisjuhlan kunniaksi tehty "Tämä taivas tämä maa" oli suurhitti sekin samoin kuin samanniminen albumikin, josta Danny sai kultalevyn.

Dannyn ohjelmisto kattaa monen tyyppistä musiikkia aina balladeista latinorytmeihin ja rock & rolliin. Dannyn laulut ovat soineet meille jo lähes 38 vuotta. Ne ovat suoneet iloa, elämyksiä ja lohtua murheeseen. Yhä uudet sukupolvet ottavat hänet ja hänen laulunsa omikseen.

East Virginia, Kauan, Vähän ennen kyyneleitä, Kesäkatu, Tuulensuojaan, Tuuliviiri, Amarillo, Maantieltä taloon, Aaveratsastajat, Angelica, Hiljainen kitara, Isä, Kalliosaari, Kesäaikaan, Monza, Painajainen, Rebecca, Pieni Sana, Piilopaikka, Pojalleni, Räystäät jos tippuu, Salattu suru, Seikkailija, Seitsemän kertaa seitsemän, Sua kutsun Maarit, Työlaulu, Vain niin, vai niin, Vain lunta kaikkialla, Tämä taivas, tämä maa, Kuusamo, Taikaa ja monet muut upeat melodiat ja tekstit ovat Dannyn tulkitsemina tulleet tutuiksi meille suomalaisille.

Armin ja Dannyn yhdessä levyttämiä kappaleita kuten "Tahdon olla sulle hellä", "Me vain" ja "Kaiken sulle antaisin" unohtamatta.

Maaliskuun 8, 2002 julkaistiin Dannyn uusin CD nimeltä "Nainen", joka sisältää kaksi kappaletta, jotka ovat jo olleet listasuosikkeja: "Tummat silmät salamoi" nousi kakkoseksi kesällä 2001 ja vuodenvaihteessa julkaistu "Nainen" ylsi kolmanteen sijaan. "Nainen" ­singlellä on myös toinen Vexi Salmen sanoittama laulu "Suuri vuori", joka kertoo ihmiselämän kiertokulusta ja tavoitteista. Tämän upean kappaleen Danny levytti yhdessä Aikamiesten kanssa. Kaikki tulevan CD:n laulut löytyvät levyluettelosta.

Täältä löydät tiedot kaikista Dannyn levyttämistä lauluista, myös Dannyn eri artistien kanssa laulamat duetot. Jokaisen kappaleen yhteydessä on myös mainittu vuosi jolloin se on levytetty, onko se ilmestynyt ensin singlenä vai suoraan LP:llä. Jos sama kappale on ollut useammalla albumilla, kaikki albumit ja niiden ilmestymisvuodet on mainittu. Lisäksi osasta kappaleita on myös muuta oleellista lisätietoa.

Tietoja Dannyn menestyneimmistä levyistä löytyy myös Dannyn historiatiedoista. Tiedot löydät näppärästi esim. vasemmalla olevalla hakukoneella.