Jyrki Uolevi Hämäläinen syntyi 27. heinäkuuta 1942 Tampereella. Hän kuoli Helsingissä 18. maaliskuuta 2008. Siunaus tapahtui Olarin kirkossa 2. huhtikuuta 2008, ja sen toimittivat Marianne Heikkilä ja Jyrkin avioliittoon vihkinyt merimiespappi Markku Tapio. Jyrkin kunniaksi järjestettiin muistotilaisuus samana iltana Hämäläisten talolla, eli Suomen legendaarisimmalla rock-klubilla Tavastialla.
Jyrki sai viimeisen leposijansa maanantaina 30.6.2008 Helsingin Hietaniemen hautausmaalta. Tuhkauurnan kantoi uurnalehdosta hautausmaalle Arja-Liisa Ingus mukanaan Jyrkin läheisimmät ystävät. Muistosanat lausui pastori Markku Tapio. Kuvanveistäjä Kyösti Puttosen tekemä muistoreliefi sijaitsee kauniilla paikalla lähellä merta.

Arja-Liisa Ingus:

Jyrki, rakas Jype
Pitkäaikainen läheinen ystäväsi Danny pyysi minua kirjoittamaan jotain sinusta. Teenkin sen mielelläni kirjoittaen sinulle ei sinusta, koska minusta tuntuu että saan parhaiten välitettyä oikeanlaisimman kuvan ajatuksistani sinua kohtaan kun kirjoitan suoraan sinulle ja muutkin saavat sen sitten lukea.
Lue koko kirjoitus

Markku Veijalainen:

Tällainen oli Jyrki
Jyrki Hämäläinen oli suuri ihminen. Pituutta lähes kaksi metriä. Hän näkyi kauas – ja usein myös kuului. Häntä oli vaikea olla huomaamatta. Mutta Jyrki oli suuri myös persoonaltaan. Jos jostain ihmisestä niin Jyrkistä, voi sanoa, että hän oli ainutlaatuinen. Ei ole olemassa toista samanlaista.
Lue koko kirjoitus

Eero Prepula:

Rock'n'rollia Clasussa
Olimme Jyrkin kanssa luokkakavereita Tampereen Klassillisessa Lyseossa eli Clasussa ensimmäiseltä luokalta syksystä 1954 alkaen viidennelle luokalle kevääseen 1959 asti. On helppo arvata, että Jyrki kiinnitti luokkakaverina heti huomiota pitkänhontelon olemuksensa ja verbaalisen taituruutensa vuoksi.
Lue koko kirjoitus, sekä "Miten Jyrki tapasi Elviksen"

Ilari Rantala:

Rockin Hurmaa
21 km Tampereen keskustasta, metsän keskellä, kahden kylän välissä, sijaitsi Aitolahden kunnan Hurman kansakoulu. Koulun kahdessa luokassa kaikuivat virret, maakuntalaulut ja muut isänmaalliset sävelet. Idylliä häiritsemään saapui rokki syyskuun 9. päivänä vuonna 1959.
Lue koko kirjoitus

Hannu Hietanen:

Jyrki Hämäläiselle, ystävänä!
Ensimmäisestä hetkestä lähtien, kun tapasimme n.25 vuotta sitten, henkinen spirit, tai mikä lie kemia, oli löytänyt paikkansa. Tunnistimme toisissamme inhimilliset tekijät. Ystävyytemme oli raikas, rehellinen ja pyyteetön, yhteisen matkamme varrella. Täällä maanpäällä ei koskaan ollut mitään vaikeita asioita, vaikka toki niitäkin kuului aina mukaan.
Lue koko kirjoitus

Rami Räsänen:

Tällainen oli Jyrki
Minä matkustelin aika paljon Jyrkin kanssa ja noilla matkoilla tapahtui tietysti vaikka mitä. Tapaus, jonka haluan kertoa, osoittaa mielestäni sen, että Jyrki – vaikka olikin tunnetusti kansainvälinen seikkailija – arvosti loppujen lopuksi erittäin paljon Suomea ja oli siinä mielessä hyvin isänmaallinen mies.
Lue koko kirjoitus

Danny:

Tervehdys Jyrki Sinulle sinne Seikkailijoiden taivaaseen
Sait aikaan melkoisen mylläkän, kun lähdit. Siinä samassa kävi hyvin nopeasti selväksi, että todellisia ystäviä sinulla jäi tänne paljon. Valkosen Sami lensi edestakaisin siunaustilaisuuteesi New Yorkista. Ville Valo tuli muistojuhlaasi Austraaliasta, vaikka oli istunut lentokoneessa yli 30 tuntia. Vastaavia esimerkkejä riittää.
Lue koko kirjoitus, sekä "Kiitän Sinua Jyrki" ja "It ain't over, 'til it's over!"

Lue myös D'Voices laulajien muistokirjoitukset:
Katja Lukin: Jyrki, olit rakastettavan ihana, kultainen ja hauska!
Varpu Virta: "Hutketta pyttyyn"
Miina Mikkonen: Yksi Suomen pop-kulttuurin suuri hahmo on poissa