nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...19.04.2018
"VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA"

Dannyn mittava konserttikiertue ensi syksynä! - Yli 30 konserttia ympäri Suomea!


VUOSIKYMMENTEN VIIHDYTTÄJÄ LÄHTEE URANSA VIIMEISELLE MEGA-KIERTUEELLE!

"Viimeinen ilta Dannyn seurassa" -konserttikiertue käynnistyy Hyvinkäältä 26. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin jäähalliin 18.tammikuuta 2019.

Danny teki ensimmäinen konserttikiertueensa "Timantinkova Danny Show" vuonna 1966, viisikymmentäkaksi vuotta sitten. Dannyn mukana kiertueella olivat Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto sekä Eero (Raittinen) and The Boys. Sen jälkeen Suomi on nähnyt useita kymmeniä muistorikkaita Danny Show -tapahtumia vuodesta toiseen.

Musiikkineuvos Ilkka Johannes Lipsanen alias Danny on syntynyt Porissa syyskuussa 1942. Hänen levyjään on myyty reilusti yli 600 000 kappaletta. Häneltä on ilmestynyt parisen kymmentä studioalbumia, satakunta singleä ja monia eri kokoelma-albumeita.

Dannyn rakastetuimpia hittejä ovat muun muassa East Virginia, Kauan, Vähän ennen kyyneleitä, Kesäkatu, Salattu suru, Tuulensuojaan, Tuuliviiri, Rebecca, Hiljainen kitara, Seitsemän kertaa seitsemän, Se eikö todista että muutuin, Kuusamo ja Tämä taivas, tämä maa sekä Tahdon olla sulle hellä, Kaiken sulle antaisin ja Me vain yhdessä Armi Aavikon kanssa. Tähän päivään mennessä listoille on noussut jo 98 hittiä. Tulevaisuus näyttää synnyttääkö 27. huhtikuuta Nelosella starttaava, Dannynkin tähdittämä suosittu Vain elämää -tv-ohjelmasarja lisää hittejä, jotta maaginen tasaluku 100 täyttyisi.

-Ensimmäinen levytykseni vuodelta 1964 oli samalla myös läpimurtoni suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kyseessä oli The Islanders -yhtyeen kanssa levytetty East Virginia, joka voitti Levyraadin ja nousi Yleisradion Kahdeksan kärjessä -ohjelman ykköseksi. Se oli jo yli 50 vuotta kestäneen urani startti. Olin onnekas, Danny muistelee.

-Laajamittaisia konserttikiertueita ei Suomessa yhden artistin nimen ympärille tuolloin vielä järjestetty. Timantinkova Danny Show oli historiallinen avaus, joka rohkaisi monet muutkin suomalaisartistit lähtemään kiertueille, kuten näiden kuluneiden vuosikymmenten aikana on huomattu.

ON TULLUT AIKA HELLITTÄÄ…

-Olen saanut levyttää ja tehdä konserttikiertueita varsin menestyksellisesti peräti kuudella eri vuosikymmenellä, josta olen paitsi ylpeä, mutta myös onnellinen ja kiitollinen. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä ensi syksyn massiivinen Viimeinen ilta Danny seurassa -kiertue on urani viimeinen. Satunnaisista esiintymisistä en varmaankaan luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee, mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän vuoden lopussa minun kohdaltani ohi.

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon Juhlaorkesteri, jossa ovat mukana Erkki Sutela (kitara,laulu), Matti Saari (basso,laulu), Hans Sjöblom (rummut,laulu) ja Curt Andersén (laulu & kitara) sekä Katja Lukin, Varpu Virta ja Matti Järveläinen. Estradille nousee myös useita Dannyn uran varrelta tutuiksi tulleita kollegavierailijoita.

Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

-Kiertueella kuullaan tunnetuimpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin 1960-luvulla ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita tämän kevään Vain elämää-ohjelmasarjasta traditionaalista rock n roll -musiikkia unohtamatta. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa,Danny sanoo.

KONSERTTIKIERTUE

Pe 26.10. Hyvinkääsali, Hyvinkää
La 27.10. Mikaelisali, Mikkeli
Su 28.10. Carelia-Sali, Joensuu
To 1.11. Verkatehdas, Hämeenlinna
Pe 2.11. Risto Ryti -sali, Huittinen
La 3.11. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
Su 4.11. Raahesali, Raahe
To 15.11. Teatteri Provinssi, Salo
Pe 16.11. Rauma-sali, Rauma
La 17.11. Tapiolasali, Espoo
Su 18.11. Feeniks, Forssa
To 22.11. Kaukametsä, Kajaani
Pe 23.11. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
La 24.11. Veturitori, Pieksämäki
Su 25.11. Lappeenranta-sali, Lappeenranta
To 29.11. Tampere-talo, Tampere
Pe 30.11. Snellmansali, Kokkola
La 1.12. Lappiareena, Rovaniemi
Su 2.12. Paviljonki, Jyväskylä
Ke 5.12. Kuusankoskitalo, Kuusankoski
Pe 7.12. Järvenpäätalo, Järvenpää
La 8.12. Logomo, Turku
Su 9.12. Promenadikeskus, Pori
Pe 14.12. Kuhmo-talo, Kuhmo
La 15.12. Madetojan Sali, Oulu
Su 16.12. Kuusamotalo, Kuusamo
To 27.12. Kulttuuritalo Virta, Imatra
Pe 28.12. Savonlinnasali, Savonlinna
La 29.12. Sibeliustalo, Lahti
Su 30.12. Himos Areena, Jämsä
Pe 18.1.2019 Helsingin jäähalli, Helsinki
Kaikki konsertit alkavat kello 19.00.

LIPUT
Lipunmyynti alkaa torstaina 19.4. kello 9.00.
www.ticketmaster.fi
Liput alkaen 34,50 euroa
Paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot: www.danny.fi

Lehdistöpäällikkö: ECF Oy, Lasse Norres, 044770 6007,

Tapahtumajärjestelyt: RH-Entertainment Oy, Marko Riihelä