nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



11.12.2017
JOHNNY HALLYDAY ON POISSA

Jyrki Hämäläinen esitteli Dannylle Johnny Hallydayn vuonna 1968.
Danny oli tehnyt Danny-showtaan vuodesta 1966 ja Pariisiin
ystävykset pistäytyivät vuonna 1968. Sen jälkeen lukuisia kertoja.



Alussa Jyrki ja Danny hakivat vaikutteita showhunsa niin Tukholmasta, Lontoosta kuin Pariisistakin, ”Meidän tuli koko ajan tiedostaa ja toteuttaa trendit ja muoti-ilmiöt, voidaksemme tarjota yleisöllemme tuoreimmat ilmiöt ja sillä tavalla pitää yleisömme ajan hermolla”, sanoi Danny jo silloin.
Vuonna 1966 Danny oli määritellyt Danny-shown seuraavasti:
Danny-show on musiikkiin perustava ohjelma, joka pyrkii viemään yleisönsä musiikin mielenkiintoiseen maailmaan, teatterinomaisin keinoin.
Vuonna 1968 Danny sai huomata, että Hallydayn konsepti oli lähes sama kuin omansa, joskin kaikki mitä Hallyday teki oli budjetillisesti moninkertaisesti suurempaa.
Myös Hallyday perusti oman ohjelmansa rakentamisen pitkälti muotiin ja trendeihin, jonka vaikutteet tulivat muodin mekasta, Pariisista.
Muutakin yhteistä showmiehillä oli.
Molemmat panostivat ohjelmien henkilöstöön ja suunnitteluun suurimman osan tuloistaan. Tärkeintä oli, että yleisö, joka tuli aina uudestaan ja uudestaan katsomaan ja kuuntelemaan, sai aina kokea uusinta uutta ja hyvin tehtynä.

Kun Hallyday nukkui pois joulukuussa 2017, havaittiin, että Johnny ei ollut turhaan arvostanut yleisöään ja laittanut yleisön etua oman etunsa edelle. Hän uhrasi koko elämänsä viihteen tekemiselle, vuosikymmenestä toiseen.
Kuolinuutisen jälkeen Eiffel-tornin kylkeen oli ranskaksi kirjoitettu ” Kiitos Johnny !”
Ranskan kansa palkitsi viihdepuurtajansa saattamalla hänet sankoin joukoin viimeiselle matkalleen.
Saattajia oli kymmeniä tuhansia, Pelkästään moottoripyöräilijöitä oli saattoseurueessa yli 700. Valtakunnan uutiset eri televisiokanavilla pursusivat uutisia Hallydayn kuolemasta. Hallydayn arkun ääreen saapuivat kolme Ranskan presidenttiä ja kaduilla ihmiset lauloivat Johnnyn tekemiä lauluja. Ihmiset halusivat osoittaa kiitollisuuttaan Johnnylle tekemästään elämäntyöstä.
Taiteilija joutui lähtemään, mutta tekemänsä musiikki, showt ja elokuvat jäivät kanssaihmisille muistona karismaattisesta ja lahjakkaasta ihmisestä.
RIP Johnny.


Kuuntele video tästä!