nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...04.09.2016
DANNY DOKUMENTIN ENSI-ILTA MARRASKUUSSA, KERTOO VISTAFILMS

Marraskuussa saa ensi-iltansa Dannyn elämästä kertova dokumentti-elokuva. Projekti sai alkunsa kohta kolme vuotta sitten, kun musiikillisesta perheestä kotoisin oleva tuottaja ja muusikko Sakari Saksa tuli kuuntelemaan Dannyn viihdemaratonin loppusuora-konserttia.


”Keikan jälkeen hän kertoi haluavansa neuvotella siitä, että tekisi urastani dokumentin joka perustuisi pääasiassa arkistomateriaaliin. Tarinan suomalaisen musiikkialan kehityksestä ja sen eri vaiheista myös Dannyn kannalta. Hän oli koko pienen ikänsä soittanut veljiensä kanssa saksa-brothers-yhtyeessä, joten näkemystä ja kokemusta oli.
Uskoin, että Saksalla oli kiinnostusta tehdä musiikkiin perustava elokuva. Ajattelin, että hän perustaa käsikirjoituksen musiikkiin eikä lähde revittelemään skandaaleilla”, kertoo Danny, joten suostuin dokumentin kohteeksi.
Arkistomateriaalista ja Saksan itse kuvaamasta materiaalista koostetun dokumentin ennakkonäytös oli elokuun lopussa. Danny kertoo dokumentin olevan hyvä ajankuva suomalaisen viihteen 50 vuodesta.
”Dokumentissa on monta hienoa tarinaa, jotka on kerrottu objektiivisesti. Se on herrasmiesmäisesti tehty ja asioita on tutkittu syvällisesti ja rikastuttavasti.”