nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...30.01.2016
DANNYN YSTÄVÄ RENSHI SAULI NIKUNEN SIIRTYI IÄISYYTEEN

Tammikuun 19. päivänä tammikuuta Danny sai seuraavanlaisen viestin Ruotsista.
Tiedoksi Danny! Renshi Sauli Nikunen suojelee meitä taivaasta.
Lause tarkoitti, että Mestari Saulin maallinen vaellus oli päättynyt.Taistelevan Lohikäärmeen koulun edustaja Renshi Sauli Nikunen vieraili viimeistä kertaa Dannyn huvilalla 10.6. 2013.

Renshi tarkoittaa hiottua experttiä. Ennen vanhaan Samurai-tiedoilla varustettu expertti pystyi myös yksin vartioimaan Temppeliä.
Se oli kunniatehtävä.

Jiu jitsu Internationalin Korkein johtaja (Soke) englantilainen Richard Morris (10. Dan) oli vuosien mittaan toiminut Saulin opettajana. Suomessa yhteistyökumppanina toimi monta vuotta Soke Auvo Niiniketo (9.Dan) Hokuto-ryu Ju-jutsu.

Saulilla itsellään oli useita eri vöitä eri kamppailulajeista; 6. Dan Hoku Shin Ko Ryu Ju-jutsu, 5.Dan Tai-jutsu, 2.Dan Ko-bujutsu, 2.Dan Motoha Yoshin Ryu Ju-jutsu, 2.Dan Toyama-ryu Iai-do:ssa.

Sauli aloitti 12-vuotiaana nyrkkeilyllä mutta siirtyi ajan myötä ensin Kara-teen ja Aiki-doon ja sen jälkeen aloitti Ju-jutsun eri tyylisuuntien harjoittelun. Niitä kertyi kaikkiaan neljästä eri tyylisuunnasta elämänsä aikana.

MITEN SAULI JA DANNY KOHTASIVAT ?

Elettiin vuotta 1986 ja Danny osallistui silloin Euroviisuihin kappaleella Ninja.
Koska hän halusi liikkua kuten Ninja liikkuu, etsintäkuulutettiin josko Pohjoismaista löytyisi Ninjan taidot omaavaa taistelijaa. Pohjoismaista löytyi nin-jutsua hyvin tunteva, Ruotsissa pitkään asunut suomalainen, Sauli Nikunen. He tapasivat Göteborgissa ja koulutus alkoi. Sen jälkeen kaverukset olivat vuositasolla pitäneet yhteyttä. Kun Sauli vieraili Suomessa, heillä oli tapana tavata toisiaan.
Raumalla pidettiin jälleen näytösluonteisia harjoituksia ja hauskaa oli.

Silloin Saulin taistelupartneriksi tuli Helsingistä varta vasten 3. danin mustan vyön karatessa omaava Sensei Kari Haajamo, joka osasi arvostaa mestaria ja hänen saavutuksiaan.

Myös Kari on harrastanut eri budolajeja pitkään, vuodesta 1972 saakka. Kari oli juuri palannut Japanista Okinawalta kouluttautumismatkalta ja " veljekset " harjoittelivat hyvässä hengessä Suvi-Lahden tatamilla.

MIKSI ARVOSTAT TAISTELULAJEJA, DANNY ?

Kari kirjoitti kesän 2012 Kamppailija-lehteen artikkelin, jossa syy käy hyvin selväksi.

Voi sanoa että kysymyksessä on henkisen kasvun tie. Tavoitteena on olla rohkea, harjoittaa omaa mieltään ja sitä kautta kehoaan. On harjoiteltava uutterasti ja säännöllisesti ja vaalittava omaa lajiaan ja oman tyylisuunnan perinteitä.

On pyrittävä harjoittamisen kautta sisäistämään oma itsensä ja tyylisuuntansa ydin ja vahvuudet.

Mottona: Älä koskaan anna periksi ! Never give up!

"Musiikin tekemisessä ja esittämisessä pätevät samat lait, etenkin kun on kokenut olevansa ” Lauluista tehty”.

Sen opin ymmärtämään hyvin, Saulin kanssa käymieni keskustelujen perusteella.

Sekin on syy arvostaa taistelulajeja", määritteli Danny.

Saulin kohdalla jäi ikävä suurta ihmistä ja lajiensa ” hiottua experttiä ”, joka nyt on astunut Temppeliin sisälle.. R.I.P Sauli

Kuvista:

Ninjat käyttävät mustaa asua, Saulin vyö kertoo sen kantajan olevan 6 danin taistelija.