nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



17.08.2015
Dannyn onnittelukirje 70-vuotiaalle Katri-Helenalle

Onnea merkkipäivänäsi! On hienoa täyttää 70 vuotta. Parasta mahdollista jatkoa uralle, terveyttä ja antoisaa yhteiselämää perheen kanssa, toivottaa laulaja Danny eli musiikkineuvos Ilkka Lipsanen maanantaina 70 vuotta täyttävälle Katri Helenalle.


- Mukavaa, että Katri on saanut rinnalleen nykyaikaa ymmärtävän musiikkimanagerin, joka ylläpitää hänessä virtaa harjoittaa ammattiaan, viittaa Danny laulajan miesystävään Tommi Liimataiseen.

Danny muistelee hyvällä rakkauttaan Katri Helenaan.
Romanssi roihusi puolisen vuotta.

- Itseään ei voi käyttää muuta kuin sellaisten ihmisten kanssa, joita arvostaa ja joista pitää. Kaikki romanssini ovat olleet hienoja kokemuksia. Kyllä minä pidin kovasti Katri Helenasta. Mitään kielteistä sanottavaa ei ole. Sain tutustua myös Katrin äitiin Berttaan. Hänkin oli nasta tyyppi.

Pakko näyttää

Kaksikko seurusteli vuonna 1967, jolta ajalta on muistona kuvia Kanarialta. Rakastavaiset on ikuistettu aurinkoisella avoautoajelulla hiukset hulmuten. Danny istuu tulipunaisen karamellin ratin takana.
Suhde päättyi uskottomuuteen. Danny jäi kiinni pettämisestä.
- Vika oli minun, mies myöntää.
Katri Helena tylytti erotessa: "Laulan vielä silloinkin, kun sä et enää laula."
- Lienee sitten Katrin syy, että olen pysynyt alalla mukana, vitsailee Danny näyttämisen pakosta nyt.

Kunnioitus tallella

Vuonna 2004 molemmat olivat ehdolla Iskelmä-Finlandia-palkinnon saajiksi. Tuon Tapsan tahdit -tapahtuman jälkeen he eivät ole kohdanneet.
- Mielikuvani mukaan meillä on Katrin kanssa yhä avoin suhtautuminen ja kunnioitus toisiamme kohtaan. Haluan lämpimästi onnitella häntä hienosta ammattiurasta. Olemme olleet suunnilleen yhtä kauan alalla mukana.
He keskustelivat viimeksi puhelimessa 2011, kun Dannylta pyydettiin tietoa Katri Helena -musikaaliin. Hän kysyi Katrilta lupaa kommentin antamiseen. Tähti myöntyi. Lipsanen on kaikki vuodet seurannut ex-lemmittynsä vaiheita.
- En seuraisi, jos en edelleen pitäisi hänestä. Esimerkiksi Panu Rajalan kohdalla iloitsin heidän kummankin puolesta, sillä Panu siirsi Katrille valtavasti tietoa ja analysointikykyä eli siltä osin suhde oli hyvä.

Hurmaavaa laulua

Dannyn ensimmäinen muistikuva Katrista on radiossa soitetut levyt Poikien kuvat ja hitti Puhelinlangat laulaa. Toinen muisto on vuoden 1965 tv-ohjelma Ohimennen, jossa Katri Helena, Anki Lindqvist ja Danny orkestereineen olivat esiintymässä.
- Katri paljastui valoisaksi, ulospäin suuntautuneeksi, tekstinsä hyvin ajatelleeksi laulajaksi, joka tulkitsi laulut hienosti. Se valoisuus ja iloisuus, mitä hänen lauluistaan alkuaikoina heijastui, oli todella hurmaavaa kuultavaa.
Katri oli mukana kesän 1967 Danny-show'ssa Mustaa ja valkoista. Sen jälkeen Katri jäi D-tuotannon artistiksi.

Kohdannut surua

Elämä on tuonut Katrin eteen vakavuutta.
- Hänen kokemuksensa ovat olleet hyvin rankkoja. Katri on kohdannut kuoleman perheessään kahdesti, mikä on vienyt hänen ajatuksiaan tuonpuoleiseen. Toivon Katrille vielä monia vuosia uralla, koska hän on viisas nainen ja käyttää itseään, vaistojaan ja tietojaan uuden musiikin tekemisen. Hänen nykyinen linjansa ei ole välttämättä kaupallisin mahdollinen, mutta varmaankin hänelle itselleen merkityksellinen.

70 vuotta on Dannyn mielestä hieno ikä.
- En löydä siitä huonoja puolia. Jos on elänyt viisaasti, on saanut paljon kokemuksia ja näkökulmia maailmaan ja sen ilmiöihin. Sydämelliset onnittelut upeasti ja värikkäästi eletystä elämästä! Suuri kunnioitukseni tavasta, jolla olet työtäsi hoitanut, viestittää Danny Katri Helenalle.