nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...02.04.2015
YLE TV1 Danny – viihdemaratonin loppusuora

TV1 perjantaina 3.4.2014 klo 22.25 - 23.40, uusinta sunnuntaina 5.4. klo 13.45
Yle Areenassa 30 päivääDannyn eli Ilkka Lipsasen menestyksekäs viihdyttäjän ura alkoi reilut 50 vuotta sitten East Virginiasta. Taival viihdetaiteilijana on uraauurtava, sillä Suomen viihdebisnes on kehittynyt Iso D:n uran myötä.

Matkan varrelle on mahtunut suuria hittejä ja kiertueita, televisioesiintymisiä ja konsertteja, elokuvia ja musiikin alan vastuutehtäviä.

Hittilistan ennätys

Vuonna 1968 Dannyllä oli yhteensä yhdeksän hittiä samaan aikaan Top 100-listalla. "Tuulensuojaan" oli listoilla yhteensä 126 viikkoa, joka on edelleen ennätys Suomessa.

Dannyn pitkän laulajan uran ohella hän on kasvattanut Suomeen kokonaisen viihdyttäjien armeijan, kun hänen palkkalistoillaan on ollut suuri joukko eturivin artisteja.

Danny-show'hun esiintyjäksi pestaaminen tarkoitti monelle nuorelle artistille viihdealan koulutusta, jollaista Suomessa ei vielä tuolloin muuten ollut tarjolla.

Vuonna 2002 Danny sai musiikkineuvoksen arvonimen tunnustuksena musiikillisista saavutuksistaan.

Juhlakonsertista taltiointi

Danny juhli uraansa pitkällä kiertueella. Konsertti Danny – viihdemaratonin loppusuora on taltioitu marraskuussa 2013 Finlandia-talossa.

Konsertti on läpileikkaus Dannyn koko pitkästä urasta. Huomionosoituksena yhdelle esikuvistaan konsertti sisältää Elvis-potpurin.

Dannyn konsertissa esiintyvät D'Voices, Katja Lukin ja Varpu Virta sekä Step-Up Ladies -tanssiryhmä ja Aikamiehet-kuoro. Orkesterina soittaa Pop Korn -yhtye.

Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde, 2014.