nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...17.12.2014
Danny: Suurella sydämellä kohti Joulua

Danny vieraili solistina kapellimestari Markku Köntän perinteisissä "Joulumieltä jokaiselle" -konserteissa Itä-Suomessa, niin kirkoissa kuin konserttisaleissakin.


Markku Köntän suunnittelema ja johtama joulukonsertti järjestettiin tänä vuonna jo 23. kerran. Ne myytiin jälleen kerran loppuun. Dannyn lisäksi konserteissa lauloivat muun muassa Johanna Rusanen-Kartano, Laura Pyrrö, Hanna Pakarinen, Anne Härkönen, Salla Rautiainen, Jonna Pirinen, Jenni Myller, Riikka Timonen, Ara Hayrabedian, Kai Heikki, Erkki Räsänen sekä Iida ja Martta Könttä. 14-henkinen Blue Notes naiskuoro ja 16-henkinen orkesteri tukivat onnistuneesti solisteja. Samoin taitaen toimivat Viiking musiikin tekniikan pojat.

Markku Köntän tekemää mittavaa ja monivuotista kiertuetyötä kaikki mukana olijat kunnioittavat suuresti ja meitä oli 40 henkeä. Markku puolestaan korosti yhteistyökumppaneittensa suurta merkitystä onnistumiselle.

"Täydellinen yllätys", sanoi Danny. Monipuoliset ja eri-ikäiset esiintyjät, jatkuvasti loppuunmyydyt konsertit. Suurella sydämellä, taidolla, lämmöllä ja antaumuksella tehty työ ja harjoitukset kaikilta mukana olleilta takasivat yleisölle kokonaisvaltaisen, rentoutuneen ja jouluisan olon, joskaan ei kyyneleiltäkään vältytty, niin antoisa ja monipuolinen konsertti oli.

Danny suitsuttaa Directeur Musicae Markku Könttää ja vertaa hänen tekemäänsä musiikillista työtä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Jaakko Salon osaamiseen. Suurkokoonpanon musikillinen taso ja toteutus oli määrätietoisen harjoittelun vuoksi huikeaa ja laadukasta. Missään muualla Suomessa ei ole näin määrätietoisesti, pitkäjännitteisesti ja taitavasti johdettua harrastelijoista koostuvaa suurkokoonpanoa. Se johtuu tietysti ennenkaikkea kapellimestarin asenteesta ja taidosta. Köntän tekemä työ ansaitsisi tulla tunnetuksi valtakunnallisesti ja laajemminkin. Päällimmäisiksi tunteiksi jäi upea yhteisöllisyys ja keskinäinen kunnioitus ja ystävyys. Kaikista konserteista poistui pakastuneeseen joulukuun iltaan erittäin tyytyväinen kuulijakunta, kirjoitti media.

"Kiitos, oli antoisaa saada olla mukana tässä yhteistyössä", päätti Danny.

---

Ylimmässä kuvassa Markku Könttä, Johanna Rusanen-Kartano ja Danny. Kuvan otti Lieksan Lehden Hannele Åke.

Toisessa kuvassa solistien takana Blue Notes -kuoro, seuraavassa Viiking musiikin teknikot.

Neljännessä kuvassa koko suurkokoonpano lavalla, ja alimmassa Hanna Pakarinen ja uudet nuoret lupaukset.