nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...26.08.2014
Tulossa syksyllä 2016 : ISO-D DOKUMENTTIELOKUVA

VistaFilms Oy tiedote:
Iso-D on huikea tarina seikkailijasta, jota maailma rakastaa. Elokuva kertoo monipuolisuudessaan ylittämättömän suomalaisen kevyen musiikin artistin Ilkka ”Danny” Lipsasen värikkäästä, vaiherikkaasta ja dramaattisesta elämästä.Danny on ainoana suomalaisena artistina käsikirjoittanut ja toteuttanut yli 60 show-kiertuetta, tehnyt noin 9000 keikkaa ja esiintynyt livenä noin 5 miljoonalle katsojalle. Hän on vienyt suomalaista musiikkikulttuuria 22 eri maahan toimien samalla Suomen laulavana suurlähettiläänä.
Hittiputkellaan ylivertaiseksi Suomen kevyen musiikin artistiksi kohonnut Danny on julkaissut uransa aikana 137 äänilevyä, joita on myyty yhteensä 600 000 kappaletta. ”Tuulensuojaan” pysyi listojen kärkisijoilla ennätykselliset 126 viikkoa. Dannyn 96 listahitistä 11 nousi listaykköseksi ja hittiputki on jatkunut katkeamattomana 60-luvulta näihin päiviin asti.

Iso-D dokumenttielokuva on läpileikkaus artistin värikkäästä ja vaiherikkaasta elämästä. Taustalla oleva Dannyn jo nuorena syntynyt elinikäinen unelma viihdetaiteilijan hohdokkaasta urasta noudattaa vääjäämättä hänen esi-isiensä seikkailuperinteitä.
Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt helpointa tietä, joten matkan varrelle on jäänyt myös täyttymättömiä haaveita ja monia pettymyksiä. Elokuva kertoo mielenkiintoisen ja jännittävän tarinan siitä, miten nuori Ilkka Lipsanen toi show-kulttuurin Suomeen, perusti nykyisin Suomen vanhimman ohjelmatoimiston jo 24-vuotiaana ja kasvoi vähitellen arvostetuksi kevyen musiikin vaikuttajaksi.
Jopa hänen äitinsä kutsui lopulta häntä nimellä "Iso-D".

Kuvalliseen kerrontaan saadaan ainutlaatuinen ja ennennäkemätön tunnelma Dannyn koko elämänuransa ajalta keräämästä ennen julkaisemattomasta arkistosta, joka sisältää 2700 filmi- ja videotallennetta, keikkajulisteita, postikortteja sekä valokuvia. Varsinkin alkuaikojen 35 mm filmeiltä tulee hyvin esiin yleisömassojen hysteria ja rajut reaktiot keikoilla.

Dannyn esikuvia olivat Elvis Presley, Paul Anka, Johnny Hallyday, Ray Charles ja Little Richard, mutta myös Danny on ollut esikuvana maailmallakin menestyneille suomalaisille artisteille ja yhtyeille.
He kertovat elokuvassa Dannyn merkityksestä.

Suurin osa suomalaisista on muodostanut mielikuvansa Dannystä ainoastaan lööppien kautta, useimmat edes lukematta yhtään varsinaista juttua. Elokuvassa näytetään, miten Lipsanen lähipiirissään tämän lööppijulkisuuden takana oikeasti elää.
Oleellisena osana esitellään Armi Aavikon ja Dannyn 17 vuotta kestänyt yhteinen ura ja menestys dramaattisine käänteineen.

Elokuvassa kerrotaan myös millainen mies on kaikkien Dannyna tuntema Ilkka Lipsanen? Nyt Danny ja Ilkka näyttäytyvät vihdoin samassa kuvassa, iloineen ja suruineen.
Nyt tämä 71 -vuotias artisti on valmis valottamaan elämäänsä huikean uran lisäksi myös yksityiseltä puolelta. ”Iso-D” dokumentti- elokuva avaa salaisuuksia sekä paljastaa diplomaattisen musiikkineuvoksen toisen puolen.

Tuotanto: VistaFilms / Voitto Saksa
Käsikirjoitus: Kirsi Markkanen, Sylva Lankinen ja Voitto Saksa
Ohjaus: Voitto Saksa