nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...05.11.2013
DANNY RASKAASTA KIERTUEESTA: EN TIENNYT PÄÄSENKÖ MAALIIN

04.11.2013 13:03
Ystävät ounastelevat: Danny ei ehkä aio jäädä eläkkeelle, vaan hänen päänmenokseen suunnitellaan jo uutta kiertuetta, joka kattaisi kaikki Suomen kaupungit.Supertähti ja herrasmies Danny, eli Ilkka Lipsanen, on kiertänyt lokakuun ajan Viihdemaratonin loppusuora -konserttikiertueellaan, jota on luonnehdittu hänen 50-vuotisen taiteilijanuransa jäähyväiskiertueeksi.
Huomenta Suomessa maanantaina vieraillut Danny, 71, myöntää MTV.fille, että 26 kolmetuntisen konsertin tekeminen kuukauden aikana oli rankka rutistus. Hän toteaa, että on itse käsikirjoittanut laajan tunneskaalaan konsertteihin. Tarinan omasta urastaan ja elämästään.
– Tämä on ollut sen verran iso ja rankka prosessi, että luultavasti en olisi enää viiden vuoden päästä siihen pystynyt. Sanoinkin silloin, kun tämän aloitin, että katsotaan, pääsenkö maaliin asti, Danny kertoo naurahtaen.
Nyt alunperin sovitut 26 konserttia on kuitenkin hoidettu kunnialla ja Danny tuntee olonsa erittäin hyväksi. Niinkin hyväksi, että suostui pyyntöön, että konsertteja päätettiin loistavan lipunmyynnin takia lisätä vielä yhdeksän lisää joulukuun ajalle.
– Nämä, konsertteihini tulleet ihmiset ovat ladanneet minut niin täyteen energiaa, että virtaa ja intoa riittää tehdä lisää konsertteja, Danny selvittää.
Eivätkä suunnitelmat siihen lopu, sillä Dannyn ympärillä työskentelevien ihmisten mielessä pyörii jo ajatus kirjaimellisesti koko maan kattavasta kiertueesta.
– Olen käynyt keskusteluja siitä, että haluaisinko jatkaa kiertuetta vielä pidempään. Suomessa on 107 kaupunkia ja 320 kuntaa. Voimia näyttää olevan, joten saattaisin kyllä käydä tervehtimässä heitä kaikkia, Danny naurahtaa.
- Ei elämästä pääse eläkkeelle. Siksi hän ei haikaile eläkkeelle siirtymisestä, vaan toivoo voimiensa riittävän vielä mahdollisimman pitkälle.
Toivon, että voin joskus sanoa, kuten presidentti Mauno Koivisto taannoin, että en olettanut saavani elää näin vanhaksi. Tällä hetkellä tuntuu, että se voisi olla mahdollista.
Dannyn uran alkamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Paljon elämänsä aikana kokenut ja nähnyt artisti kuvailee elävänsä tällä hetkellä tyyntä ja antoisaa elämää.
– Elämäni on ollut hieno matka. Minulla on ollut mielekkäitä työtehtäviä ja hienoja ja antoisia ihmissuhteita. En ole hankkinut vihamiehiä, vaan koittanut aina edetä niin, että en vahingoita muita, hän kertoo.
Yhden tärkeän neuvon hän myös antaa nuoremmilleen – ja samalla kaikille muillekin ihmisille.
– Minulla on tietynlainen säännöstö, jota noudatan kaikessa, mitä teen. Se tärkein neuvo, jonka haluaisin antaa, on "vaadi itseltäsi enemmän kuin muilta". Kaikkien olisi hyvä keskittyä siihen, että tekee itse omat työnsä niin hyvin, kuin vain pystyy. Sen pitää riittää.