nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...04.11.2013
Helsingin Sanomat: DANNYN CHARMI PUREE YHÄ.

Viihdelegenda Dannyn 50-vuotista uraa juhlinut konsertti Finlandia-talossa oli täynnä iloa ja huumoria- niin kuin Dannyn konsertit aina. Mutta taustalla oli myös uutta surumielisyyttä.


"Tunnen haikeutta, koska en voi tietää, tapaammeko enää koskaan", Danny spiikkasi. Jo kiertueen nimi " Viihdemaratonin loppusuora", vihjaili mitä tuleman pitää: Danny siirtyy sivuun massiivisesta keikkailusta.
Ei siis ihme, että kiertue on ollut loppuunmyyty lähes kaikkialla, ja lisäkeikkoja riittää uuteen vuoteen asti. Ihmiset haluavat nähdä rakastamansa nuoruudensuosikin.

RAKKAUDEN huomasi myös Helsingissä. Dannylle oli askarreltu sydämiä, hänen kättään haluttiin puristaa, kukkia ojennella.

Jos minä olisin elänyt nuoruuteni 1960-luvulla, olisin tunkeutunut sinne eturiviin itsekin. Niin tyrmistyttävän karismaattinen, seksikäs, uudistushaluinen ja musikaalinen Danny nuorena oli. Ja niin valtavan tarttuvia olivat monet hänen hiteistää.
Iholle en sentään käynyt. Mutta pakko oli jammata edes omalla paikalla. Sillä kyllä Dannyn charmi puree edelleen.
Jo heti alussa Isin D:n astellessa tyhjälle lavalle parrasvaloihin " Tuulensuojaan-hitin soidessa, selkäpiihin kiiri tuttu kylmänväre. Teki mieli huutaa: " IIIIIIIIK ! "

Kuka muu Suomessa viihdyttää näin pieteetillä? Kuka muu jaksaa miettiä videot, koreografiat ja puvut näin viimeiseen asti? Vieläpä 50 vuoden ajan.

Sitä paitsi Danny laulaa vielä 71-vuotiaanakin hämmästyttävän hyvin. Vain liikkuminen on jäykempää kuin 60-luvun kiemurtelevalla popjumalalla.

Musiikillisesti keikka ei tarjonnut juurikaan uutta. Kuultiin suurimmat hitit Aaveratsastajista Kesäkatuun ja Amarilloon.

Sillä niitä yleisö janosi. Viihdyttäjä antaa yleisölle sen mitä yleisö haluaa.

Tukena Dannylla oli aina yhtä luotettavat, varmat ammattilaiset Katja Lukin ja Varpu Virta. He ovat tehneet Dannyn taustalaulajina, tanssijoina ja tunnelmannostattajina vuosien varrella valtavan hienoa työtä ja ansaitsisivat paljon isomman huomion.

Popkorn-bändi soitti varsinkin alussa rutiininomaisesti. Mutta kun Lukin sai laulettavakseen Dannyn ja Armin vuonna 1979 esittämän harvinaisemman diskohitin Löysin viimein paikan kaivatun, bändikin innostui.

Konsertissa aprikoitiin, oliko tämä nyt tässä: 50 vuotta, yli kahdeksantuhatta keikkaa.

Ei taatusti. Siitä todistaa jo keikkakalenterikin. Vain viikko Finlandia-talon konsertin jälkeen Iso D nähdään lauttasaarelaisessa Bar'52:ssa.

Ammattimies. HeSa / Mari Koppinen