nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



11.06.2012
TAISTELEVAN LOHIKÄÄRMEEN KOULUTTAJA DANNYN VIERAANA

Taistelevan Lohikäärmeen koulun edustaja Renshi Sauli Nikunen vieraili Dannyn huvilalla sunnuntaina 10.6. Renshi tarkoittaa hiottua experttiä. Ennen vanhaan Samurai-tiedoilla varustettu expertti pystyi myös yksin vartioimaan Temppeliä.
Se oli kunniatehtävä.



Jiu jitsu Internationalin Korkein johtaja (Soke) englantilainen Richard Morris (10. Dan) on toiminut Saulin opettajana. Suomessa yhteistyökumppanina toimii Soke Auvo Niiniketo (9.Dan) Hokuto-ryu Ju-jutsu.
Saulilla itsellään on useita eri vöitä eri kamppailulajeista; 6. Dan Hoku Shin Ko Ryu Ju-jutsu, 5.Dan Tai-jutsu, 2.Dan Ko-bujutsu, 2.Dan Motoha Yoshin Ryu Ju-jutsu, 2.Dan Toyama-ryu Iai-do:ssa.
Sauli aloitti 12-vuotiaana nyrkkeilyllä mutta siirtyi ajan myötä ensin Kara-teen ja Aiki-doon ja sen jälkeen aloitti Ju-jutsun eri tyylisuuntien harjoittelun. Niitä on kertynyt kaikkiaan neljästä eri tyylisuunnasta tähän päivään saakka.

MITEN SAULI JA DANNY KOHTASIVAT ?

Elettiin vuotta 1986 ja Danny osallistui silloin Euroviisuihin kappaleella Ninja.
Koska hän halusi liikkua kuten Ninja liikkuu, etsintäkuulutettiin josko Pohjoismaista löytyisi Ninjan taidot omaavaa taistelijaa. Pohjoismaista löytyi nin-jutsua hyvin tunteva ,Ruotsissa pitkään asunut suomalainen, Sauli Nikunen. He tapasivat Göteborgissa ja koulutus alkoi. Sen jälkeen kaverukset ovat vuositasolla pitäneet yhteyttä.

Sauli tuli tapaamaan Dannya Rauman huvilalleen sunnuntain 10 kesäkuuta.
Taas pidettiin näytösluonteisia harjoituksia ja hauskaa oli.
Saulin taistelupartneriksi tuli Helsingistä varta vasten 3. danin mustan vyön karatessa omaava Sensei Kari Haajamo, joka osasi arvostaa mestaria ja hänen saavutuksiaan.
Myös Kari on harrastanut eri budolajeja pitkään, vuodesta 1972 saakka. Kari oli juuri palannut Japanista Okinawalta kouluttautumismatkalta ja " veljekset " harjoittelivat hyvässä hengessä Suvi-Lahden tatamilla.

MIKSI ARVOSTAT TAISTELULAJEJA, DANNY ?

Kari kirjoitti kesän 2012 Kamppailija-lehteen artikkelin, jossa syy käy hyvin selväksi.
Voi sanoa että kysymyksessä on henkisen kasvun tie. Tavoitteena on olla rohkea, harjoittaa omaa mieltään ja sitä kautta kehoaan. On harjoiteltava uutterasti ja säännöllisesti ja vaalittava omaa lajiaan ja oman tyylisuunnan perinteitä.
On pyrittävä harjoittamisen kautta sisäistämään oma itsensä ja tyylisuuntansa ydin ja vahvuudet.
Mottona: Älä koskaan anna periksi !

"Musiikin tekemisessä ja esittämisessä pätevät samat lait.
Siksi arvostan taistelulajeja", vastasi Danny.


Kuvista:

Ninjat käyttävät mustaa asua, Saulin vyö kertoo sen kantajan olevan 6 danin taistelija.

"Aseistetut miehet"-kuva on otettu Dannyn Salomon- norsun edessä.
Salomon, joka Hepreaksi tarkoittaa rauhaa, on Suvi-Lahden symboli.