nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



04.03.2012
MUSIIKKIHISTORIAN HAVINAA HELSINGISSÄ

Lauantaina 3.3 klo 19 nousi Savoy-teatterin lavalle vahva joukko osaajia.
Jari Moberg oli päättänyt järjestää kansainväliset mitat täyttävän konsertin. Sellainen siitä tulikin.



Konsertin ensimmäisessä osassa esiintyivät yhtä aikaa Pohjolan Rock-kuninkaaksi aikanaan valittu Jan Rhode and The Adventurers- yhtyeen legendaarisen taitava ruotsalaiskitaristi Johnny Lundin sekä englantilainen mm Shadows-yhtyeessä soittanut Brian " Licorice" Locking.
Brian soitti mestarillisesti sekä bassoa että huuliharppuja, käyttäen esiintyessään Shadows- koreografiikkaa hyväkseen.
Brianin taustasta vielä sen verran, että hän on elämänsä aikana keikkaillut ja levyttänyt aikansa supertähtien mm Cliff Richardin ja Tommy Steelen kanssa sekä Marty Wilden ja Vince Taylorin kanssa, vain muutamia Britti-staroja mainitakseni. Levyttänyt original versiota mm Brand New Cadillac´istä ja kymmeniä muita maailmanhittejä.

Yhteissoitto, pienestä harjoitteluajasta huolimatta, sujui mallikkaasti Jari Mobergin bändin kanssa. Jakson lopussa osaaja-joukkoon liittyivät myös Katja, Varpu ja Danny. Homma hoitui huumorilla höystettynä. Danny mm väitti saaneensa järjestäjältä kutsukortin konserttiin otsikoituna nimellä Mr Danny Liebkind. Se tietysti nauratti konsertti-yleisöä, koska kaikki paikalla olleet Sounds fanit tiesivät, ettei original Mr Liebkindiä täällä nähtäisi.

Dannyn ja D`Voicen ohjelmisto koostui kolmesta tarkoin valikoidusta konsertin teemaan istuvasta laulusta.
Ensimmäinen kappale," Rock around the clock ", oli valittu sen perusteella että Brian Locking oli aloittanut uransa samana vuonna kun laulu ilmestyi, eli vuonna 1956.

D`Voices neidot esittivät puolestaan energisesti, taitavasti ja seksikkäästi liikkuen yhteisnumerona Hank Williamsin countrybiisin " Yambalaya " vuodelta 1952, kaudelta " juuri ennen Rock´n Rollin syntyä ".

Danny ja D`Voices päättivät ensimmäisen jakson Ray Charlesin legendaarisella laululla " What´d I say " vuodelta 1959, kappaleella joita kaikki itseään kunnioittavat Rock-esiintyjät esittivät aikanaan ympäri maailmaa ja jota Johnny Lundin ja Brian Locking olivat esittäneet satoja kertoja. Meno oli sen mukaista, kun vielä salintäyteinen yleisö osallistui eläytyen laulamiseen ja handclappingiin.
Huikea kokemus, jota seurasi tauko.

Tauon jälkeen esiintyi The Sound-yhtye ilman original rumpaliaan. Hänet korvasi kokoonpanossa Henrik Granöön todella lahjakas poika. Soundin soitannollinen taso oli todella mestarillista luokkaa, jota me yleisössä saimme ihailla. Kun vielä Dave Sinner ja Suomen ensimmäinen Rock-kuningas Rock Jerry oli vieraillut kokoonpanossa, on yhdyttävä Katja Lukin kirjoittamaan Face book kantaan:

Ai ai ai... nyt oli kyllä hieno ilta. Saada olla samalla lavalla Johnny Lundinin ja Shadowsien Brian Lockingin kanssa esittämässä musiikkia. Kuunnella The Soundsin NIIIIN hienoja soundeja ja kokea Suomen ensimmäisen Rock-kuninkaan Rock Jerryn esitys livenä. Kyllä oli tuon ajan musiikkifaneille mannaa korville !!
Tällaista pitää saada lisää.

Konsertista oli saapunut nauttimaan mm Jussi Raittinen, Boys basisti Lasse Kvist suoraan Pariisista, Harri Piitulainen ystävineen jne.