nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



01.12.2010
"Danny aikoo jättää kiertue-elämän taakseen"

Musiikkia en koskaan raaski jättää taakseni, mutta konserttiesiintymisistä en tiedä tämän jälkeen... Näin pohtii suomalaisen iskelmän peruskallioihin kuuluva Danny, jonka Tunteiden ilta soi Turussa lauantaina.


Kun on kuudella vuosikymmenellä viihdyttänyt kansaa, on laulu poikineen kertynyt plakkariin. Niinkuin Dannylla.
Nyt on tavallaan välitilinpäätöksen aika; läpileikkaus noilta vuosikymmeniltä kuullaan Turun konserttitalossa Tunteiden illassa.
Danny esittää yhdessä D'Voices-neitojen, eli Katja Lukin ja Varpu Virran kanssa nostalgisia sävelmiä; myös sellaisia, joita ei aiemmin ole konserteissa kuultu.
– Illan musiikki perustuu pitkälti uraani ja sen kohokohtiin, hitteihin. Siellä on kymmenen Suomen listan ykköseksi noussutta kappaletta ja tusinan verran muita lauluja. Tärkeintä on, että tähän valitut laulut ovat hyvin tunnepitoisia, kuvailee Danny.
Kaikkiaan hän laskeskelee uralleen mahtuneen huikeat 90 hittiä, joista 60 pelkästään 1960-luvulla. Kiitosta hän antaakin kappaleiden kirjoittajille, aikansa parhaimmille saveltäjille, sanoittajille ja sovittajille.
Konkarin mukaan osa Tunteiden ilta -konsertin lauluista kertoo hänen nykyelämästäänkin.
– Siitä, että otimme avioeron, ja muita eroja ja suruja, mutta myöskin iloista ja vauhdikasta. Eli kaikkia tunteita koitamme konsertissa ihmisille välittää.
Riehakkaat ja näyttävät lava-show't aikoinaan Suomeen tuoneen Dannyn mielestä konserttisalit ovat oivallisia paikkoja tällaiseen tunnelmointiin, kun ihmiset asettuvat aloilleen musiikkiin keskittyen.

Uteliaisuus elämälle pitää vauhdissa

Rauhoittumisen paikka tuli myös monessa mukana olevalle Dannylle viime kesän kynnyksellä, kun vakava sairaskohtaus pakotti jarruttamaan.
– Olen levyttänyt yhdessä Vexi Salmen kanssa sellaisen kiitoslaulun, Elän ja laulan, juuri johtuen siitä että elämä saa jatkua ja saan edelleen laulaa. Kiva ralli, joka irrottaa arjesta, ja sanoo ihmisille, että jätä tekemättä se, mihin vaikuttaa et voi, pohtii Danny.
Musiikkineuvos on pitkään toiminut Solo ry:n puheenjohtajana ja Gramexissa hallituksen jäsenenä. Järjestöurallaan hänestä on muodostunut monelle nuoremmalle muusikolle eräänlainen isähahmo, eikä mies oikein malttaisi silläkään saralla hellittää tahtia.
– Elämä on niin hirmu mielenkiintoinen ja olen niin utelias ihminen, että mielelläni seuraan tätä elämää ja koitan roikkua mukana. Haluan seurata kehitystä, joka tapahtuu joka sektorilla, linjaa Danny.
Hänen mukaansa nykyaikana on selvää, että harrastukset, netti, televisio ja moni muu asia kilpailee ihmisten mielenkiinnosta ja ajasta konserttien kanssa, joten musiikin puolestapuhujalla työsarkaa riittäisi.
– Musiikkia en koskaan raaski jättää taakseni, mutta tällaisista konserttiesiintymisistä nyt en tiedä tämän jälkeen... Vaikka voihan jotain poikkeuksellista vielä tapahtua, että konsertti voisi olla paikallaan. En halua puhua jäähyväiskiertueesta, mutta minun täytyy tuntea suurta motivaatiota, että jaksaisin tehdä enää tällaisia kiertueita, sillä se on äärimmäisen raskasta.

YLE Turku 26.11.2010
kuva YLE / Heli Sorjonen