nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...



22.05.2010
DANNY RITA TAINOLALLE: AION NOUSTA KUIN FENIX-LINTU TUHKASTA

Danny pääsi sairaalasta torstaina. Perjantaina hän halusi käydä Katajanokalla aistimassa vanhoja fiiliksiä ja ammentaa " Skathattan Citystä" voimaa.
Palata juurilleen. Ystävälleen Rita Tainolalle hän totesi:
Minulla on nyt huippu-urheilijan tavoite. Aion nousta kuin Fenix-lintu tuhkasta, kuten ystäväni Jyrki Hämäläinen aikanaan kirjoitti.

Kuvat ovat Katajanokalta.



JYRKIN KIRJOITUS:

Toimitus julkaisee ohessa vuonna 1968 Jyrki Hämäläinen kirjoittaman enteellisen Danny-lp:n kanteen kirjoittaman tekstin.

He nousevat tulesta ja tuhkasta. Fenix-lintu ja Dannyn mukana suomalainen Show-business. Syksy 1966, kylmä, lämmin, maailmanlopun protestia, partaisia Beatleseita ja Dannyn ensimmäinen LP-levy " Se olla voi toisinkin päin",

Dannyssa on dynamiittia, ilman Dannya tango olisi tappanut show- Suomen. Tilanne kiristyi Vietnamissa, tilanne kiristyi Suomen show- maailmassa. Ei ole Dannyn syytä, että hänestä tehtiin the king of show. Ei ole Dannyn syytä, että hänen kaikki levynsä haihtuivat ennätysvauhtia kauppojen hyllyiltä.
Ansioita, kovan työn tulosta, suuren persoonallisuuden säteily huviteollisuudessamme. D-dynamiitti oli palanut pitkällä sytytyslangalla ja räjäyttänyt Prinsessa Ruususen unesta koko uinuvan show-teollisuutemme.
Syksy 1968, Kylmä, lämmin ja täynnä korkeajännitystä levyteollisuudessamme. Rock Side Story ei jättänyt ketään kylmäksi, epävarmaksi siitä, että Danny on lavalla eräs Euroopan huipuista, kuten ruotsalaiset asiantuntijat Sanoivat.
Danny on aina ollut suurten tehtävien artisti. Ei mikään parin menestyslevyn keltanokka. Ei kateellinen kenellekään. Taiteilija, jonka työt puhuvat:

Cannes, Brasilia, kolmen kesän huippushowt ja jatkuvat levumenestykset ovat ainutlaatuisia tässä maassa.
Levy on kädessäsi. Se tuskin jättää sinut kylmäksi ja epävarmaksi siitä, että Danny legenda ei ole mitään tuulen tuomaa. Tällä levyllä laulaja Danny antaa meille tyrmistyttävän voimannäytteen siitä, mitä käsitteeseen laulu sisältyy parhaimmillaan, huipussaan, suggeroivana tunteena. Silloin kun jokainen sana saa dynaamisen merkityksensä suoraan sielun pohjasta tulkittuna. Jokainen sävel koskettaa hermoa.
On korkea aika: Aika kuunnella sitä uudelleen ja todeta, että Danny tulee yhä uudelleen tulesta ja tuhkasta.
Kuin Fenix-lintu, jonka siivet kantavat aavistamattoman pitkälle.

Jyrki Hämäläinen
Suosikki

p.s.

Dannyn ystävät Peter ja Kimi Parviainen kirjoittivat:
Danny, koska sinulla on katupojan luonne ja tiikerin voimat, sinua ei pysäytä mikään!