nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...29.09.2008
Kurt Mattson on poissa

Rock Side Storyn tekijärivistöt harvenivat jälleen. Ensin poistui joukoistamme saxofonistimme Pekka Pöyry ja kitaristimme Kaj Westerlund. Teknikkomme Ilkka Luukkonen. Sitten Kirka ja maaliskuussa Jyrki Hämäläinen.


Toimitukseen tullut tuore tieto kertoo, että 60-luvulla skandinavian parhaana rock'n'roll-rumpalina pidetty ruotsalainen Kurt Mattson on poissa. Hän menehtyi keuhkosyöpään syyskuun puolenvälin jälkeen. Tiedon vahvisti toimitukselle myös aikanaan Islanderseissa soittanut kitaristinero Hasse Walli. Tieto Suomeen Kurren menehtymisestä tuli vasta siunaustilaisuuden jälkeen, joten suomalaisia saattajia ei tilaisuudessa nähty.

Kurre liityi Danny & The Islanderseihin keväällä 1964. Muusikkopiireissä pidettiin silloin lähes ihmeenä sitä että Kurre vaihtoi silloin uransa huipulla olleesta Jan Rohde & The Adventures -ryhmästä tuolloin vasta "yhden hitin" Danny & The Islanderseihin. Myöhemmin Kurre kertoi luottaneensa ryhmän potentiaaliin, suunnitelmallisuuteen ja peräänantamattomuuteen. Hänestä tulikin pitkäksi aikaa Suomessa asuva ja toimiva muusikko. Kurre muutti asumaan Lauttasaareen ja ehti myös avioitua Suomalaisen vaalean kaunottaren kanssa.

Dannyn mentyä armeijaan syksyllä 1964 Kurre toimi muusikkona mm. Jormas-yhtyeessä, mutta palasi jälleen Dannyn yhteistyökumppaniksi 1967. Hän luopui soittamisesta saatuaan infarktin, muutti Ruotsiin ja vaihtoi ammattia. Viimeiseksi yhteistyöprojektiksi jäi vierailu Danny-Show:n 30-vuotisjuhlakonsertissa kulttuuritalolla syksyllä 1996.

Muistamme Kurrea, joka myös tunnettiin suurena huumoristina, suurella lämmöllä, kunnioituksella ja kaipauksella.

Toimitus