nimesi

kysymys

email-osoitteesi


ja klikkaa vielä...16.07.2008
Dannyn lapsuudenkodin seinään muistolaatta

Danny sai keskiviikkona 16.7. lapsuudenkotinsa seinään muistolaatan, jossa lukee "Musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen syntyi Porissa ja asui tässä talossa 1942-1952." Dannyn lapsuudenkoti on aivan Porin keskustassa osoitteessa Antinkatu 6.


Porin kaupungin lehdistötiedoite aiheesta:

Esityksen muistolaatasta tekivät yhteistyössä Porin kaupunki ja Solo ry:n hallitus arvostaakseen yhdistyksen puheenjohtajan pitkäaikaista aktiivisuutta järjestön työssä sekä edelläkävijyyttään taiteilijana sekä levyttävänä että showohjelmia kirjoittavana-, tuottavana- ja toteuttavana artistina. Toimistaan merkittävänä työnantajana, tähtenä ja tähtien tekijänä kautta vuosikymmenien. Myös useat vaativat kansainväliset edustustehtävät eri puolella maailmaa ovat tehneet Dannya tunnetuksi Suomen laulavana suurlähettiläänä.

Pori on Dannyn syntymäkaupunki. Solo ry on Suomesssa levyttävien ja esittävien solistien, solististen muusikkojen ja kapellimestareiden yhdistys. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli Ragni Malmsten. Ilkka Lipsanen on ollut puheenjohtaja vuodesta 1989.

"Porin kaupunki on oikein tyytyväinen, että pitkän ja menestyksellisen viihdeuran tehneen Ilkka Lipsasen elämäntyötä kunnioitetaan tällä tavalla. Paikkakin on osuva, monet Porissa tuntevat Antinkatu 6:n nimenomaan Lipsasen talona", sanoo Pori kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen Dannyn Porin vuosiin viittaavasta laatasta.

Danny & D'Voices osallistuivat keskiviikkona myös ainutlaatuiseen Suureen Viihdekonserttiin. Kirjurinluodon lavalle kaupungin 450-vuotispäivänä Porissa astuvat Dannyn lisäksi, Eino Grön, Simo Silmu, Olli Lindholm, Neumann, Jussi Hakulinen, Mari Rantasila, Antti Sarpila ja iso joukko muita Kokemäenjoen rannoilla kasvaneita viihdetaiteilijoita.