lehdistötiedote 19.08.2014

Dannysta dokumenttielokuva!

VistaFilmsin tavoitteena on tuottaa ja toteuttaa Suomessa kaikkien aikojen merkittävin kevyen musiikin dokumenttielokuva nimeltä ISO-D. Merkittävän siitä tekee päähenkilö Ilkka ”Danny” Lipsanen, joka monessa suhteessa on monipuolisuudessaan ylittämätön monitoimija ja artisti Suomessa. Danny on itse antanut hyväksymisensä elokuvan teolle.

Elokuvassa päästään tutustumaan paitsi Dannyn uraan myös hänen tarkasti varjelemaansa yksityisyyteen kotona, matkoilla ja Rauman huvilalla. Katsoja saa nähdä ainutlaatuisia ennen julkaisemattomia filmejä, videoita ja valokuvia taustoittamassa Dannyn lähipiirin, työtovereiden, asiantuntijoiden ja tietenkin fanien haastatteluja.
Vuoden 2015 syksyllä ensi-iltaan tuleva dokumenttielokuva ISO-D on huikea tarina Suomen kaikkien aikojen suosituimman kevyen musiikin artistin Ilkka ”Danny” Lipsasen värikkäästä, vaiherikkaasta ja dramaattisesta elämästä.

Dannysta on tehty haastatteluja ja taltiointeja useita satoja, mutta toistaiseksi hänestä ei ole tehty näin kattavaa, totuudenmukaisilla tarinoilla höystettyä dokumenttielokuvaa yhtä suurella pieteetillä.
Nyt kerrotaan todellinen tarina itseään jatkuvasti kehittäneestä viihteen jättiläisestä, joka:
- oman uransa ohella on nostanut monta lahjakkuutta tähtiin oman organisaationsa kautta ja omaa aikansa käyttäen.
- on toiminut satojen viihteentekijöiden työllistäjänä, Solo ry:n pitkäaikaisena puheenjohtajana, laulavana suurlähettiläänä ja joka on edustanut Suomea 22 maassa.
- on kirjoittanut, suunnitellut ja tuottanut yli 60 showta, joita vuosien mittaan on nähnyt Suomessa yli viisi miljoonaa katsojaa. Show-kiertueet ovat yltäneet aina Kiinasta Pohjoismaihin ja Kreikasta Turkkiin sekä Yhdysvaltoihin saakka.

Elokuvan päähenkilö ”Danny” on julkaissut 137 äänilevyä, joita on julkaistu yli kuudella vuosikymmenellä ja joita on myyty yhteensä yli 600.000 kappaletta. 96 Dannyn laulua on valloittanut Suomen listat. 34 niistä on yltänyt top kymppiin ja yksitoista listaykköseksi. Dannyn hittiputki on jatkunut katkeamattomana yli vuosikymmenten. Tasavallan Presidentti palkitsi hänet vuonna 2002 musiikkineuvos-arvonimellä.

Elokuva avaa katsojilleen Dannyn noin 2700 nauhan videotallennearkiston, jonka läpikäyminen ja digitalisointi tulee vaatimaan tekijätiimiltämme erityisen suurta työtä. Herätämme muistoja 50-vuoden artistiuralta kaivamalla esiin ainutlaatuisia ja -kertaisia otoksia Dannyn elämästä.

Tämän vuoksi olisimme erityisen kiitollisia kaikesta saamastamme tuesta, mikä mahdollistaisi elokuvan viihdemusiikkilegenda Lipsasen yli 50 vuotta kestäneestä panoksesta Suomen kevyeen musiikkiin. Haluaisitko sinä olla mukana toteuttamassa Dannyn tarinaa?

Olemme avanneet yhteisörahoitusohjelman, joka mahdollistaa jokaiselle halukkaalle mukaan tulon sijoituksen muodossa. Pyrimme siihen, että sijoitus on kannattava ja tuottaa itsensä takaisin korkojen kera. Samalla tuotantotiimimme saa kerättyä riittävän taloudellisen perustan korkeatasoisen elokuvan toteutukselle. Kaikki yhteisörahoituksella kerätyt varat käytetään lyhentämättömänä elokuva tuotantokustannuksiin. Tavoitteenamme on tuottaa Suomen kevyen musiikin lähihistorian kulmakivi, johon kaikki muut vertaavat tekemisiään.

Oheisesta linkistä pääset tutustumaan hankkeeseemme:
www.invesdor.com/en/pitches/328?token=edcb741b5fd82f0a8fe49711216ce38d

Parhain terveisin
Voitto Saksa
Tuottaja-ohjaaja
VistaFilms Oy


...


• media / pressiasiat ja haastattelupyynnöt hoitaa :
• D-TUOTANTO KY, puh 09 484 088, fax 09 484 089, email info@danny.fi