lehdistötiedote 03.09.2006

DANNY-HUUMA KIIHTYY

Varkauden Teatterin syksyn avaa supermusikaali Dannystä 09.09.2006.


DANNY-HUUMA KIIHTYY

Varkauden Teatterin syksyn avaa supermusikaali Dannystä.



Danny –musikaali kertoo Ilkka Lipsasen tien juoksupojasta musiikkineuvokseksi. Se on tosipohjainen kertomus rakkaudesta, unelmista ja juonittelusta. Vauhdikas kurkistus viihteen jättiläisen yksityiselämään. Musikaali vilisee tunnettuja julkisuuden hahmoja, koomisia tilanteita suomalaisessa musiikkibisneksessä – koskettavia hetkiä kulissien takana. Mukana runsaasti unohtumatonta musiikkia kuten Kauan ja Tuulensuojaan. Dannylla on eniten listalle nousseita lauluja, peräti 87 kappaletta.

Varkauden Teatterin aulaan pystytetään varsin mittava näyttely Dannyn alkuperäisistä keikkajulisteista. Julisteet ovat D-Tuotannon omaisuutta ja Danny on ystävällisesti luvannut luovuttaa ne Varkauden Teatterin käyttöön musikaalin pyörimisen ajaksi. Muutenkin Danny on ollut avulias ja halunnut olla avuksi tarvittaessa.

Danny -musikaalin ajankohtaisuutta ei voi aliarvioida. 15.8.06 julkaistiin Dannyn elämänkerta Iso D Jyrki Hämäläisen toimittamana. Aivan niin kuin musikaalinkin, myös kirjan tarkoitus on kertoa Dannyn musiikin ja sen tulkitsijan tarina – sankaritarina. Samaan aikaan kun Varkauden Teatteri esittää musikaalia Dannyn elämästä ja musiikista valmistelee Danny 40-vuotisjuhlakiertuettaan. Ja radiot soittavat Dannyn kappaleita useita kertoja päivässä. Iso D -elämänkertakirjan myynti on lähtenyt huikeaan lentoon ja Dannyltä on jo kyselty elokuvaoikeuksien perään. Iso D ratsastaa edelleen aallon harjalla!

Varkauden Teatteri on kiinnittänyt Dannyn rooliin monipuolisen viihdetaiteilijan, tangokuningas Petri Hervannon. Musikaalin harjoitukset aloitettiin jo keväällä –06 ja jälleen elokuun alusta lähtien Petri on kuulunut Varkauden kaupungin katukuvaan. Varkaudessa Petri on viihtynyt hyvin. Hän on ollut iloinen savolaisten välittömyydestä – ihmiset tervehtivät kadulla ja tulevat muutenkin juttusille. Danny –musikaali ei ole Petrille ensimmäinen kokemus teatterilavalla. Hän debytoi Turun Kaupunginteatterissa vv. 2001-2003 pyörineessä Ankkurilyhty –musikaalissa. Raisiosta kotoisin oleva, Huittisissa asuva Petri on tutustunut Savoon siilinjärveläisjuuret omaavan vaimon, tangokuningatar Tiina Räsäsen myötä.

Musikaalissa Armin roolissa vierailee upeaääninen Marianne Kettunen. Marianne teki loistavan debyyttinsä Varkauden Teatterissa vuonna 2003 The Sound Of Music –musikaalin Marian roolissa ja on siitä lähtien kuulunut Varkauden Teatterin ”perheeseen”. Liisa Lipsasen roolissa nähdään Varkauden Teatteriin kiinnitetty Anita Sundberg, Dannyn isoisänä Algot Niskana vierailee Ville Nyyssönen ja toisena isoisänä August Lipsasena Orvo Björninen Sr. Näytelmässä on liki 50 roolia, joten näyttelijäkunta urakoi useissa rooleissa.

Danny -musikaalin ohjaa Kurt-Henrik Putkonen (vier.), lavastaa Antti Alasaari (vier.) ja puvustaa Taina Peltomäki. Näytelmän koreografiat on tehnyt Kaarina Tuunanen (vier.), joka aikoinaan teki koreografiat alkuperäisiin Danny-show´hin ja oli niissä mukana myös tanssityttönä. Kaarina sanookin, että on usein musikaalia tehdessä hätkähtänyt ”Mähän olen jo tehnyt tän” –fiilikseen.

Danny –musikaalin on kirjoittanut Hämeenlinnan Kaupunginteatterin johtaja Heikki Paavilainen. Näytelmä kantaesitettiin Rauman Kaupunginteatterissa 22.9.2005. Varkauden Teatteri sai toisena teatterina Suomessa luvan ottaa sen ohjelmistoonsa. Ensi-ilta Varkauden Teatterissa 9.9.2006. Syysnäytäntökaudelle on sijoitettu 46 näytöstä.


Lisätietoja: ohjaaja Kurt-Henrik Putkonen GSM 040 748 0411

Lisää lehdistökuvia osoitteessa www.varkaudenteatteri.fi/lehdisto tai kerro toiveesi sähköpostilla sari.kaurola@varkaudenteatteri.fi tai soitta (017) 264 8825.



...


• media / pressiasiat ja haastattelupyynnöt hoitaa :
• D-TUOTANTO KY, puh 09 484 088, fax 09 484 089, email info@danny.fi