lehdistötiedote 02.12.2003

Ylen tiedote: Seven times seven

Danny palaa euroviisuestradeille 18 vuoden tauon jälkeen Jukka Karppisen säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella "Seven times seven", joka tuo mieleen nostalgisia värinöitä Dannyn aikanaan Speden filmiin tekemästä kestohitistä. Nimi on sama. Laulu uusi ja englanniksi.

Vapaa julkaistavaksi 2.12.2003 klo 15.00

Seven times seven
Säv., san. Jukka Karppinen
Sov. Jukka Karppinen, Ora Turunen
Es. Danny

Viihteen suuri mies, musiikkineuvos Danny alias Ilkka Lipsanen on ollut pinnalla peräti viidellä eri vuosikymmenellä ja "Danny-show" on ollut käsite jo 1960-luvulta lähtien. Hänen mittava musiikkiuransa on vertaansa vailla suomalaisessa viihdemaailmassa.

Danny on levyttänyt useita menestysalbumeita ja ikivihreiksi muuttuneita hittejä. Dannya sanotaan vuosisadan hitintekijäksi, eikä suotta, sillä vuonna 1964 tehdystä "East Virginia" -levytyksestä alkaen Dannyn uraan on sisältynyt yli 300 levytystä, joista lähes 90 on päässyt listahitiksi ja 11 noussut ykkössijalle.

Dannyn hittilista sisältää myös joukon Suomen euroviisukarsintoihin osallistuneita kappaleita. Ensiesiintymisensä Euroviisuissa Danny teki vuonna 1966 sävelmällä "Pieni sana", ja vuonna 1975 hän oli lähellä päästä edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuun sijoituttuaan toiseksi kappaleella "Seikkailija".

Kotimaassa Iso-D on palkittu muun muassa Erikois-Emmalla sekä Vuosikymmenten Viihdyttäjä -tittelillä ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä kotimaisen viihteen hyväksi. Tasavallan presidentti myönsi hänelle vuonna 1996 Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkin ja vuonna 2002 musiikkineuvoksen arvonimen. Danny toimii myös useissa viihdealan luottamustehtävissä sekä kouluttajana.

Kaiken tämän lisäksi Danny on vienyt suomalaista osaamista myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Näistä esimerkkeinä mainittakoon sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon pop-laulun MM-kisoissa Riossa, esiintyminen Euroopan huippujen kanssa televisioidussa Miden Trophy -gaalassa mm. Tom Jonesin kanssa Lontoon Speakeasy-klubilla ja oma Diggartime-tv-spesiaali Ruotsissa. Tv-showt ja konsertit Japanissa ja Kiinassa onnistuivat myös kaikki hyvin. Onpa hän konsertoinut Turkissakin.

Lähes 40 vuotta sitten alkanut ura jatkuu edelleen. Vuonna 2002 porilaissyntyinen Danny täytti 60 vuotta, minkä kunniaksi tehdyllä juhlakiertueella konserttisalit olivat loppuunmyytyjä. Esityksen näki 80 000 katsojaa.

Nyt hän palaa euroviisuestradeille 18 vuoden tauon jälkeen Jukka Karppisen säveltämällä ja sanoittamalla kappaleella "Seven times seven", joka tuo mieleen nostalgisia värinöitä Dannyn aikanaan Speden filmiin tekemästä kestohitistä. Nimi on sama. Laulu uusi ja englanniksi.

Dannyn taustalauluryhmä D´Voices koostuu kolmesta nuoresta soololaulajasta, Katja Lukin, Miina Peltomaa ja Varpu Virta, jotka kolmen hengen ryhmänä muodostavat myös oman itsenäisen trionsa. Kokemus, karisma ja nuoruuden energia sekä lahjakkuus yhdistyvät Dannyn ja D´Voicesien esityksessä.

Kilpailukappaleen tekijä Jukka Karppinen on 37-vuotias musiikkiluokan lehtori Rovaniemen maalaiskunnasta. Siviiliammattinsa ohessa Karppinen on jo vuosikaudet tehnyt biisejä maamme eturivin iskelmäartisteille ja orkestereille. Pelkästään vuonna 2003 Karppisen sävellyksiä on julkaistu kolmisenkymmentä. Musiikin monitoimimiehen oma instrumentti on piano, ja onpa hän itsekin keikkaillut takavuosina eri orkestereissa soittamassa melodista Suomi-poppia.

Euroviisuihin Jukka Karppinen pääsi toisella yrittämällä. "Seven times seven" -kappalettaan Karppinen kuvaa rokahtavaksi ja melodiseksi menobiisiksi, jonka tekstissä hän pyrkii välittämään positiivista viestiä, suvaitsevuutta ja yleensä ottaen elämän ja olemassaolon hienoutta.


...


• media / pressiasiat ja haastattelupyynnöt hoitaa :
• D-TUOTANTO KY, puh 09 484 088, fax 09 484 089, email info@danny.fi