Takaisin aloitussivulleArmin historiikkiArmin levytyksiäArmin valokuva-albumiArmin tekstejäSurun viestitKirjoita viestisi vieraskirjaanPressikuvat ym

 
Me muistamme aina

Sinä torstai aamuna, 3.1.2002, sitä on vaikea uskoa todeksi. Iltapäivälehtien lööpit ja etusivut sen kertovat suurin kirjaimin ja kuvin. Se pysäyttää. Radio- ja TV-uutiset toistavat viestiä päivän mittaan. Sana kulkee suusta suuhun, kännykästä kännykkään.

Armi on poissa.

Me kaikki tiedämme, kuka Armi. Me tiedämme ja tunnemme hänet, vaikka useimmat meistä eivät ole koskaan edes tavanneet häntä.

Seuraavan päivän Helsingin Sanomissa on muistokirjoitus. Se jotenkin sinetöi tapahtuneen todeksi. Siinä kerrataan Armin elämää: "...Armi Aavikossa toteutuivat kaikki toiveemme, hymystä kyyneliin." "Näyttävästi paljetteihin pukeutunut Aavikko oli (Maarit) Niiniluodon mukaan parhaimmillaan yleisön edessä."

Ne säihkyvät silmät, leiskuvat pitkät vaaleat hiukset ja sorjat sääret me muistamme aina. Me muistamme suloisen teinimissin, josta kehittyi upea nainen ja monipuolinen estradiesiintyjä. Me muistamme Armin.

Koko viikon hän on iltapäivälehtien etusivun uutinen. Sanomalehdet kautta maan huomioivat hänen poismenonsa. Kun iltapäivälehtien etusivuilla päähuomion saavat muut asiat, viikko- sekä aikakauslehtien kannet ja artikkelit pitävät Armi-uutisen silmiemme edessä.

Koko tammikuun Armi, hänen elämänsä, hänen perheensä, läheisensä, ystävänsä, työkumppaninsa ovat lehtien otsikoissa lähes päivittäin.

Armi siunataan haudanlepoon kuukauden viimeisenä viikonloppuna ja sen viikonlopun ja varsinkin seuraavan maanantain lööpit ja etusivun uutiset liikuttavat meidät kyyneliin.

Armi on poissa. Lopullisesti.

Me muistamme Armia. Me muistelemme Armia.
Armi elää ikuisesti ajatuksissamme ja muistoissamme.
   
d-tuotanto : rpr production : sydänsilta : cipherbook